Špenátová polévka se ztraceným vejcem a smaženým toastem/ Sopa de espinacas con huevo perdido y tostada rebozada

Špenátová polévka se ztraceným vejcem a smaženým toastem/ Sopa de espinacas con huevo perdido y tostada rebozada
Špenátová polévka se ztraceným vejcem a smaženým toastem/ Sopa de espinacas con huevo perdido y tostada rebozada (autorka: Kateřina Francová)

Doba přípravy: cca 20 minPorce: 2-3

Suroviny:* 150 g nasekaného mraženého špenátu* 50 g másla* hladká mouka* 500 ml mléko* 500 ml hovězí vývar* 2 lžíce tvarohu (0% tuku)* 1 stroužek česneku* sůl* pepř* vejce* ocet* toastový chléb* strouhanka

Příprava:Polévka: rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Přimícháme hovězí vývar a mléko. Přidáme rozmražený špenát a rozmačkaný stroužek česneku. Osolíme a opepříme a za stálého míchání vaříme 5 minut. Přimícháme tvaroh.Ztracené vejce: Přivedeme k varu osolenou vodu s octem. Vejce rozklepneme a vložíme do naběračky, kterou ponoříme opatrně do vroucí vody. Vejce vaříme 5 minut. Hotové ztracené vejce vložíme do talíře s polévkou.Smažený toast: Toastový chléb obalíme v trojobale a osmažíme na pánvi ve slunečnicovém oleji.

Dobrou chuť!

Autorka receptu: Kateřina Francová

Poslat nový komentář