Filet z okouna na česneku a petrželi

Filet z okouna na česneku a petrželi
Autorka: Kateřina Francová

Filet z okouna na česneku a petrželi/ Filete de perca al ajillo y perlil

 

Vynikající lehký rybí pokrm.

doba přípravy: cca 20 min

porce: 2

Suroviny:

* 500 g filetu z okouna

* 6 stroužků česneku

* 20 g petrželové natě

* sůl

* máslo

* 3 lžíce olivového oleje

* brambory

 

Příprava:

Česnek a petrželovou nať nasekáme nadrobno a smýcháme společně s olivovým olejem.

Filet rozpůlíme na menší porce, posolíme a osmažíme krátce z obou stran na másle. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Rybí filety pokryjeme směší česneku s petrželovou natí a dáme do trouby dopéct cca na 10 minut, než česnek začne zlátnout.

Podáváme s bramborou uvařenou ve slupce

 

Dobrou chuť přeje Katka!

 

Poslat nový komentář