Rentgen v nemocnici maká na počkání

Rentgen v nemocnici maká na počkání
foto Nemocnice Prostějov

Radiodiagnostické pracoviště prostějovské nemocnice přešlo na digitální zpracování rentgenových snímků. Ty se už nevyvolávají na speciální fotografické fólie, ale zpracovávají se a ukládají digitálně, takže lékaři si snímek prohlédnou přímo na monitoru svého počítače. Digitalizace skiagrafického pracoviště přišla na šest miliónů korun. Novinku ocení také pacienti, kterým přinese zkrácení doby vyšetření.

Digitalizace přináší zkvalitnění diagnostiky a následně i léčby pacientů. Rentgenové vyšetření zůstává základní zobrazovací metodou zejména v oborech ortopedie a traumatologie, chirurgie a vnitřního lékařství. Výhodou digitalizace je zkrácení času, během kterého je snímek zpracován a odeslán indikujícímu lékaři.

„Snímek je téměř okamžitě k dispozici, lze jej digitálně upravovat a rozesílat na další destinace v síti. Než pacient dorazí do ordinace, lékař snímek prostuduje a může  začít s léčbou,“ sdělil primář ortopedicko-traumatologického oddělení Pilař.

 

Pokud je potřeba odeslat dokumentaci mimo nemocnici, je možné záznam vypálit na CD nebo umožnit přístup přes zabezpečený prohlížeč. Další výhoda spočívá v možnosti online porovnávání nových i starších snímků v elektronickém archivu PACS. (red)

 

 

Poslat nový komentář