Výstavní sál patřil kabelkám

Výstavní sál patřil kabelkám
ilustrační foto
Další fotky: 
Výstavní sál patřil kabelkám

 

Každý, koho zaujal program na téma - dobové společenské kabelky, tašky, brašny a jiná zavazadla, mohl v úterý odpoledne navštívit výstavní sál Státního okresního archivu. Byla to také poslední akce jarního cyklu v těchto prostorách, kterou přichystal Klub historický a státovědný.

 

Zakladatelka místního divadelního spolku Historia Eva Suchánková povídala na toto téma hodinu a půl pro zaplněnou místnost posluchačů. Popisovala kabelky zachycené na fotografiích, nebo i kousky z vlastní sbírky, které si přinesla s sebou. Každý milovník těchto módních doplňků si mohl přijít na své, neboť bylo možné prohlédnout si kabelky z různých století, kabelky různých stylů i materiálů.

Často používaným materiálem byla klasická kůže a kůže krokodýlí. Účastníci si mohli prohlédnout také kabelky z kůže slonů, rejnoků, hříbat nebo ropuch. Největší zájem ovšem způsobily kabelky s vypreparovanými ještěry. Další kousky byly z proutí, bambusu, dřeva, semiše nebo plastu.

Nejvíce úsměvné byly fotografie kabelek, které něco připomínaly. Ke zhlédnutí byly například ve tvaru lodi, deštníku, harmoniky, citrónu, auta nebo kočky. Nejvíce se zalíbily kabelky s údajně funkčními hodinami nebo telefonem.

Součástí akce byla i doprovodná výstava elegantních kabelek, psaníček a jiných doplňků.

 

 

Barbora Valoušková, studentka SOŠ podnikání a obchodu

Poslat nový komentář