Terezka dnes nabízí výborný slaný koláč

Terezka dnes nabízí výborný slaný koláč
ilustrační foto
Další fotky: 
Terezka dnes nabízí výborný slaný koláč

Opět vás zdravím po dvou týdnech. Moje dny jsou v posledním měsíci zaplněné hlavně prací a když mám náhodou volno, většinou ani nic nedělám :). Někdy mám ale chuť uvařit něco, co jsem ještě nezkoušela a nejlépe si recept vymyslet sama. Tento týden mě napadl slaný koláč. Opět jsem vytáhla celozrnnou mouku (jako v několika předešlých receptech), nakoupila pár ingrediencí a pustila se do toho. Výsledkem je nutričně vyvážené vegetariánské jídlo (které ale bude chutnat i nevegetariánům, tak jako mně :), které zasytí a zahřeje a doufám, že i potěší. Tady je recept.

na koláčovou formu o průměru 24cm - doba přípravy: 35minut, doba pečení: 45 - 50minut

těsto

160 g hladké mouky, 290 g celozrnné mouky, 100 ml slunečnicového oleje, 100 ml ledové vody, 1 lžička soli

náplň

2 hrsti čerstvého špenátu, 1 menší rajče, 6 žampionů, 4 vejce, sůl, pepř, italské koření, provensálské koření, chili koření, 120 g mozarelly, 50 g brie

postup

1. Předehřejte si troubu na 180 C. V míse smíchejte obě mouky se solí, přidejte olej a studenou vodu a rukou vypracujte těsto. Formu vymažte máslem. Válečkem těsto rozválejte do požadované velikosti. Může to jít dost těžko, ale nevzdávejte to :).

2. Omyjte a "vyždímejte" špenát a nasypte ho na těsto ve formě. Špenát poklaďte kousky rajčat a žampionů. V misce rozmíchejte vajíčka s trochou soli, pepře a ostatního koření a přelijte jimi zeleninu. Povrch poklaďte plátky mozarelly a brie a dejte do trouby na asi 45-50min.

3. Nejlepší je koláč servírovat teplý, ale může se podávat i studený. Dobrou chuť :).

Tereza Sehnalová

 

Poslat nový komentář