Pořídili byste si dítě na stará kolena?

Pořídili byste si dítě na stará kolena?
ilustrační foto

O chlapské druhé míze, kdy muž po čtyřicítce uteče z dlouholetého svazku, aby se realizoval v novém vztahu s mladou ženou, toho bylo napsáno a namluveno mnoho. Stále častěji se ale setkáváme s fenoménem starých tatínků. Muži s padesátkou na krku jdou do miminek, aby s nimi často zůstali sami.

„Potkala jsem se s mužem, se kterým se znám už tři desítky let a vždycky jsme pro sebe měli slabost. Pozval mě na kávu, já přijala a pak už jen zírala,“ řekla PvNovinkám paní Lenka. „Všechno bylo úžasné do chvíle, kdy mi sdělil, že má tříletou holčičku, tak nějak omylem. A navíc ve střídavé péči, protože jeho v pořadí druhá bývalá manželka se chce realizovat i jinde, než starostí o dítě. Nepobrala jsem to,“ dodala Lenka. „Už skutečnost, že si chlap, jehož původní dítka kráčejí k třicítce, si ve třiapadesáti letech pořídí dalšího potomka, je nad mé chápání. Navíc není Rotschild, takže bude pracovat do smrti, aby bezesporu chytrá holčička mohla udělat vysokou,“ dodala Lenka.

Ani devětačtyřicetiletý Tomáš není výjimkou. On ale z původní rodiny za mládím neutekl, jen se prostě kvůli práci „zapomněl“ oženit. Zvládl to až před čtyřmi roky, kdy byla jeho o dvacet let mladší přítelkyně poprvé těhotná. Následovalo druhé dítko a za pár měsíců rozvod. „Já mám kluky strašně rád, a tak se s nimi snažím trávit co nejvíc času,“ vysvětlil svou radost z otcovství.

Oba pánové mají jedno společné, další partnerku budou hledat jen velmi těžko. „Mladé dívky při pohledu na moje kluky dost rychle prchají, moje vrstevnice mi na rovinu řeknou, že výchovy vlastních dětí si užily dost a chtějí si počkat na vnoučata,“ posteskl si Tom.

“Podle mého názoru je obrovská hloupost, když se chlap v letech zblázní do mladé ženy a pořídí si s ní dítě. Dneska je to moderní, příkladem jsou i známé osobnosti – Gott, Janeček, Menzel a jiní. Podobným svazkům ale moc nevěřím,“ prohlásil náš čtenář pan Pavel, který je podle vlastních slov až příliš konzervativní. „Pro mě je moje rodina na prvním místě. Neříkám, že chlap nemůže trochu zanášet, zvlášť, když je k tomu příležitost, ale všechno má svoje meze,“ dodal.

Jaké máte zkušenosti vy, milí čtenáři a čtenářky. Šli byste do otcovství, nebo byste braly roli „macechy“ v době, kdy už jste ve věku víc než středním? (ber)

 

Poslat nový komentář