GLOSA: Novoroční ohňostroj předem

GLOSA: Novoroční ohňostroj předem
ilustrační foto

Jako v každém středně velkém městě bude i letos v Prostějově novoroční ohňostroj. To, že se tato podívaná koná před městskou radnicí, není žádnou novinkou. A skutečnost, že máme v našem městě ohňostroj předem, není také nic nového. Je to však dobře, či špatně?

Každý rok se s přáteli této světelné akce účastním, a to i když je opravdová „kosa“. Už jen ta představa, kolik do toho muselo město investovat peněz, mě tam táhne. Co si tak pamatuji, vždy jsem odcházel s pocitem, že to nebyla ztráta času.

Samozřejmě nejsem zdaleka sám, koho to každý rok zajímá, takže je na náměstí každoročně pěkný frmol. Musím uznat, že nejsem zrovna fanouškem přelidněných míst, ale to není ničí chyba a můžu za tohle soudit tak leda sebe a svou náturu.

Jediná věc, která mi docela vadí, je čas konání této akce. Přeci jen si pod pojmem „Novoroční ohňostroj“ představuji odbití půlnoci, a ne osmé hodiny večerní. Chápu, že většině lidí se už nechce tak pozdě někam chodit, ale je to přeci jen jednou za rok ne? To, že maminky chtějí vzít své děti sebou je sice pěkné, ale z osobní zkušenosti vím, že jako malý jsem se těchto dělobuchů spíše bál, než že bych z nich měl požitek.

Sečteno, podtrženo: Ohňostroje jsou skvělé, ale čas je proti mému gustu.

Lukáš Srovnal

 

Komentáře

Předchozí komentář je  trefný, Máme domácí kočku, což se nedá srovnat se šlechtěným hafošem, ale je to zvíře, a ty já miluji a celý prosinec trpí. Sleduji od začátku prosince, jak děti u zastávek, při čekání na (svůj) spoj pouštějí různé petardy a dělobuchy. Dívají se snad při tom na to, jestli jsou v jejich okolí mladší děti, které by to mohlo vystrašit? Mluvím o tom, že to dělají u zastávek a schválně při příjezdu autobusu, až vystupují lidé i děti. A na náměstí jsou ty děti alespoň u rodičů. Tímto pro změnu upozorňuji na autora článku, že alespoň naše dět si rozmýšlí, jestli na takové dění s petardamy půjdou, nebo ne. A pak záleží na rodičích, jestli dětem vyhoví nebo se budou řídit podle svého mozku.

U nás se bouchají petardy už od začátku prosince.Dělají to děcka ve věku 10-15let a rodičům je to šuma fuk.Blázní mi tím psa.Já proti tomu nic nemám když se bouchá na silvestra,tak si psa schovám domů,ale celej prosinec to už je moc.Bernský salašnický pes patří ven a néé do domu.To je týrání zvířete.

 

 

Poslat nový komentář