Jak si zpestřit silvestrovské menu?!

Jak si zpestřit silvestrovské menu?!
ilustrační foto

 

Silvestr je tady. A to znamená hodně pití, hodně dobré nálady a spoustu dalších zvyků, které nám silvestr zpříjemňují. 

Někdo by mohl namítnout, že silvestr se už nedá nijak vylepšit a že to zůstane u obyčejného šampaňského a chlebíčků či jednohubek. Ale je to právě silvestr, kdy by se mělo začít experimentovat a zkusit přinést na stůl něco nového. A proto jsem si připravil recept na můj oblíbený nápoj, který se dá snad do nekonečna upravovat a přizpůsobovat. Mluvím o Americké limonádě. Tady by někdo další mohl podotknout, že ta se připravuje jen v létě, ale já zase podotknu, že tam venku není ani pořádná zima, tak to nevadí.

Musíte si připravit tyto suroviny: jakoukoliv perlivou vodu (může být i poloperlivá, ale ty bublinky tam musí prostě být), nějaké ovoce z kompotů nebo koupených plechovek ovoce (tady poslouží všechny ty zásoby, co si přivážíte od babiček a už to ani nemáte kam dávat, poslouží dobře ananas, mandarinky, možná třešně nebo i broskve), můžete tam přidat i ovocný sirup a pomerančovou šťávu pokud to chcete ještě sladší. Nakonec se hodí i plátek citronu a nějaký led a samozřejmě sklenici, ze které to budeme pít. A můžeme to jít připravit.

Vezmeme tu sklenici, kterou jsme vybrali, a nalijeme tam pár centilitrů sirupu. Hodíme tam ovoce, které jsme vybrali (mělo by být radši nakrájené, aby se tam vlezlo víc pití), dodáme pár kostek ledu a asi do třetiny sklenice lijeme džus. Potom už jen dolít vodou, ozdobit plátkem citronu a podávat chlazené. A víc na tom není. Je to jednoduché, suroviny naleznete snad každý doma, a stejně se dá mnoho z nich nahradit něčím jiným. A klidně se vsadím, že na internetu naleznete tisíce takových verzí tohoto nápoje. Já jen napsal, jak ho rád připravuji já. Tak proč si nezpestřit silvestr trochu?

 

Jaroslav Vrzala, student SOŠPO 

Komentáře

starý osvědčený receptík, opravdu ho lze připravit na nějolik způsobů, je hlavně nealkoholický, tak že ho můžeme doporučit i dětem, nezapomínáme na dlohou lomonádovou lžičku na vyjídání ovoce :-)

 

Poslat nový komentář