Když se vloudí chybička

Když se vloudí chybička
ilustrační foto

 

Fatální chyby se dopustil slavný "Mekáč". Na zaměstnanecké webové stránce personálu doporučil, aby se vyhnul konzumaci pokrmů, které prodává. Informace ovšem neušla pozornosti médií a tah McDonald’s obratem vytáhl na světlo britský server Mail Online.

 

 

"Není snadné jíst zdravě, když se často stravujete v restauracích rychlého občerstvení. Mnoho jídel se připravuje s velkým množstvím tuku, i když nejde o transtuky,“ uvádí doporučení. McDonald’s pak zaměstnance vybídl, aby místo smažených hamburgerů a hranolků dali přednost salátům a sendvičům. Nedoporučil jim ani sýr, slaninu a majonézu, rovněž součásti hamburgerů. Radu doprovodil i obrázky, přičemž jeho klasické výrobky figurovaly v kolonce nezdravých jídel.

Mluvčí řetězce se vůči informaci serveru ohradila s tím, že zpráva byla vytržena z kontextu, firma ale mezitím webovou stránku spěšně zrušila.

Server Mail Online dodal, že řetězce v řadě svých provozoven samy zaměstnancům určují nezdravou volbu jídel tím, že jim poskytují jen krátké pracovní přestávky a nabízejí jim velké slevy na firemní produkty. (red)

Poslat nový komentář