Oslavte v sobotu Den českého piva

Oslavte v sobotu Den českého piva
ilustrační foto

Na sobotu 27. září chystají české restaurace a hospody napříč celou republikou pro milovníky piva zajímavé chuťové zážitky. V předvečer svátku sv. Václava, patrona českého piva, totiž nabídne více než čtyři tisíce hospod speciální pivní menu či vynikající piva, často uvařená právě pro tuto příležitost. V Prostějově se do oslav druhého ročníku Dne českého piva zapojí pět podniků.

Do druhého ročníku oslav Dne českého piva se zapojí řada českých pivovarů a lidé si budou moci vychutnat speciální pivní akce doslova na každém kroku. Poslední zářijovou sobotu a posléze i neděli bude možné ochutnat skvělá piva, ale také se i více dozvědět o jejich výrobě. Podle Svazu českých pivovarů a sladoven je cílem akce vybudovat dlouhodobou tradici oslav Dne českého piva, celonárodního svátku připomínajícího to nejlepší z české pivovarské historie a současnosti.

V Prostějově se do oslav zapojí pět podniků, kde budou mít na čepu Březňák Jantarový 13. Napít se ho budete moci v Pivnici u Švejka, v Krušovické restauraci, restauraci Beseda, v Krušovické Country pivnici a v Music Clubu Brooklyn.

Trend rostoucího zájmu o postupy a suroviny, které se při vaření piva používají a jak se jednotlivá piva vyrábějí, potvrdila i studie Centra pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR z roku 2013. Z provedeného výzkumu vyplývá kromě rostoucího zájmu o pivní tématiku i fakt, že pivo téměř všichni respondenti považují za český národní nápoj, jsou přesvědčeni, že se s ním můžeme chlubit v zahraničí. Výrazná většina si také myslí, že je nejlepší na světě, přičemž intenzita těchto mínění za posledních 10 let vzrostla, a to dokonce silněji u žen než u mužů.

Bližší informace včetně mapy podniků naleznete na http://www.denceskehopiva.cz/.

(red)

 

Poslat nový komentář