Tip na výlet. Velikonoce v ZOO Zlín a v zámku Lešná

Tip na výlet. Velikonoce v ZOO Zlín a v zámku Lešná
Foto ZOO Zlín
Další fotky: 
Tip na výlet. Velikonoce v ZOO Zlín a v zámku Lešná
Tip na výlet. Velikonoce v ZOO Zlín a v zámku Lešná

Areál ZOO, především okolí zámku Lešná, rozzářily tisíce květů narcisů, tulipánů a hyacintů, rozkvetly také bílé magnolie, krokusy nebo zlatý déšť. Slonice a téměř dvouletý sloní sameček Zyqarri si již užívají rozlehlý travnatý výběh v Karibuni, určitě se běžte za nimi podívat.

Rušno je také u klokanů rudokrkých, kde z bezpečí máminých vaků už vykukují letošní mláďata. V bývalém pavilonu slonů na vás čekají tapíři čabrakoví – samice Nadira se svým tříměsíčním potomkem jménem Coffee. V jihoamerické oblasti zase uvidíte celou kapybaří rodinu včetně tří prosincových mláďat. Opět je už také zpřístupněna cesta kolem nové supí voliéry. Od damanů tak můžete pokračovat přímo k výběhu žiraf a dále do Etiopie.

ZOO Zlín je nyní otevřena každý den od 8.30 do 18.00 hod., pokladny a turnikety od 8.30 do 17.30. Počasí slibuje na tento víkend jarní teploty, a tak můžete pro vstup do ZOO využít také sezónní vstup a to v čase od 8.30 do 14.30 hodin. Otevřena bude také prodejna suvenýrů u sezónního vstupu a to od 9.00 hodin. Občerstvení zajistí 5 restaurací a Chocolatérie, během Velikonoc bude otevřen také Kefa bar s etiopskou kávou. Po zimní pauze se můžete těšit také na první svezení vláčkem.

Zveme Vás také na návštěvu velikonočně vyzdobeného zámku Lešná. Od čtvrtku 6. do pondělí 10. dubna jsme pro Vás připravili vskutku netradiční prohlídky! Interiéry rozzáří jedinečná květinová výzdoba se záplavou vajíček a dalších velikonočních dekorací. V zámecké jídelně u slavnostně prostřeného stolu Vám přiblížíme, jak Seilernové, poslední hraběcí majitelé zámku Lešná, slavili Velikonoce, jaké tradice a zvyky dodržovali. V dalších místnostech se můžete těšit na ukázku velikonočních kraslic a nejrůznějších ptačích vajíček, přiblížíme Vám také původ Velikonoc a jednotlivé dny celého velikonočního období.

Velikonoční prohlídky zámku budou probíhat od čtvrtka 6.4. až do Velikonočního pondělí 10.4. Vždy budou začínat v 10.00 hod., poslední prohlídka odstartuje v 16.00 hod. Pro návštěvu ZOO a zámku doporučujeme zakoupit zvýhodněné společné vstupenky, od 9.30 bude po uvedené dny otevřena také pokladna v zámku Lešná. (red)

Poslat nový komentář