Víkenový trhák: Truck trial v Mohelnických lomech

Víkenový trhák: Truck trial v Mohelnických lomech
ilustrační foto, plakát
Další fotky: 
Víkenový trhák: Truck trial v Mohelnických lomech

Po všech stránkách nabitá Velká cena opět v Mohelnických lomech, letos jako 2. závod mistrovství republiky. Na jedinečnou podívanou se můžete těšit již tento víkend. O pozornost se hlásí Velká cena v truck trialu.

Vyhlášený podnik, který oslovuje tisíce nadšenců od nás i ze zahraničí, bude mít punc druhého pokračování republikového šampionátu. A to již o víkendu 21. a 22. května. V sobotu se bude soupeřit do 18 hodin, v neděli od devíti do patnácti. Před slavnostním vyhlášením konečných výsledků přijde na řadu vložený závod do strmého vrchu, v němž půjde o pohár Olomouckého kraje.

Večer prvního soutěžního dne zpříjemní program plný zábavy. Chybět nebude ani ohňostroj a světelná show. Diváci se v případě zájmu můžou těšit i na simulátor jízdy Formule 1, vyhlídkové lety vrtulníky nebo představení nové modelové řady Tatra Phoenix Euro 6.

Velká cena navazuje na tradici závodů nákladních vozů. V Mohelnických lomech se pravidelně pořádají od roku 1999. Trial patří mezi fanoušky k nejatraktivnějším disciplínám. Nejde v nich o rychlost, ale o zápolení v abnormálně náročném terénu na pokraji technických možností. V některých případech až popírají fyzikální zákony. Klade se důraz na zručnost, cit, přesnost a odhad. Nezbytnou součástí je potřebná dávka odvahy a přemýšlení. Vlastní jízda probíhá v uzavřené sekci, kde jsou postavená branková pole. Každý nedovolený dotyk je „oceněn“ trestnými body. Vyhrává ten, kdo jich nasbírá nejméně. (ber)

Poslat nový komentář