Přijďte si poslechnout, kde vládnou ženy!

Přijďte si poslechnout, kde vládnou ženy!
ilustrační foto MMP

Myslíte, že Amazonky dávno vymřely? Cestovatelka Kateřina Karásková představí ve čtvrtek 20. října v 17 hodin v Městské knihovně Prostějov svět žen různých částí světa.

Vítejte ve společnostech, kde mají navrch ženy. Při setkání s cestovatelkou a humanitární pracovnicí Kateřinou Karáskovou poznáte mexické indiánky, které své muže překonávají nejen inteligencí, ale i objemem.

„V Indonésii návštěvníci naší přednášky pomyslně prozkoumají jediný muslimský matriarchát. Vysoko v čínských Himálajích navštíví nejromantičtější etnikum na světě. A nakonec se na severovýchodě Indie seznámí s nenápadným kmenem, jehož muži zoufale bojují za rovnoprávnost,“ nastínil téma přednášky ředitel Městské knihovny v Prostějově Aleš Procházka.

Všechna tato místa ve čtvrtek 20. října v 17 hodin představí Kateřina Karásková, která cestuje po světě, maluje, píše a pracuje v humanitárních organizacích. V Guatemale žila s mayskými indiány, kteří prožili genocidu. V Ugandě zprovozňovala nemocnici a školy, v Keni dohlížela na zalesňovací a eko-zemědělské projekty. Mezitím hledala po světě kmeny, v nichž mají navrch ženy. Napsala o nich cestopisnou knihu "Kde ženy vládnou", kterou i sama ilustrovala. (red)

 

Poslat nový komentář