Skořice prohřeje tělo a provoní byt

Skořice prohřeje tělo a provoní byt
Ilustrační foto pixabay.com

Sušená kůra z mladých výhonků skořicovníku s nezaměnitelnou vůní se prodává buďto jemně mletá anebo v kratších či delších tyčinkách. Skořice je velmi účinná na odstraňování pocitů plnosti, žaludečních obtížích a při nadýmání. Vyplachování úst skořicovou tinkturou zároveň slouží k dezinfekci v oblasti hltanu.

Ze skořice si můžete připravit čaj nebo tinkturu. Na čaj budete potřebovat lžičku mleté skořice, tu zalijete do šálku ¼ litrem vroucí vody a 10 minut necháte pod pokličkou louhovat. Poté slijete přes kávový papírový filtr nebo přes plátýnko a vypijete ještě za tepla. V případě žaludečních obtíží pijte šálek skořicového čaje ke každému jídlu.

Skořicová tinktura se připravuje ze 4 lžiček mleté nebo strouhané skořice. Ta se vsype do 100 ml 70% alkoholu, vše se pečlivě promíchá a nechá se asi 10 dní odstát. Denně důkladně protřepáváme. Nakonec přecedíme přes pláténko. Do sklenice si na vyplachování úst připravíme vlažnou vodu a do ní 5–10 kapek tinktury, zamícháme a vyplachujeme nebo kloktáme po dobu minimálně 2 minut. (ber)

Poslat nový komentář