Policisté se zapojili do Evropského dne proti vloupání

Policisté se zapojili do Evropského dne proti vloupání
Ilustrační foto PČR

Policisté se zapojili do Evropského dne proti vloupání 

Policisté v Olomouckém kraji se zapojili k projektu s názvem „Evropský den proti vloupání“, který v České republice připadá na den 15. června 2022. Jeho cílem je především připomenout si základní pravidla zabezpečení objektů. 

Kampaň navazuje na celorepublikový preventivní projekt Policie ČR a Ministerstva vnitra „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“. Představuje souhrn zabezpečení prostřednictvím mobilní aplikace. Ta nabízí ucelený přehled zásad a doporučení v oblasti mechanického zabezpečení majetku a osob. Dává doporučení a rady jak se zachovat a na co si dát pozor při řešení zabezpečení a co dělat v prvních chvílích po tzv. nezvané návštěvě.

Mobilní aplikaci s názvem „Zabezpečte se“ lze stáhnout do každého mobilního zařízení v Google Play i App Store. Informace lze rovněž nalézt na webových stránkách http://www.stopvloupani.cz.

K preventivním aktivitám v rámci zmíněné kampaně se  přidali i prostějovští policisté, kteří zkontrolovali rekreační objekty v chatařské oblasti Bělecký Mlýn, Plumlov a Ptení. Osloveným lidem rovněž připomněli, jak si správně zabezpečit nejen své rekreační objekty a předali jim preventivní rady a materiály.

„V období od ledna do května letošního roku jsme v Olomouckém kraji zaevidovali celkem 62 případů vloupání do domů, bytů či víkendových chat. Za stejné období v roce loňském jich bylo 86. Za celý loňský rok registrujeme tyto případy v celkovém počtu 173,“ doplnila policejní preventistka Lenka Vanková. V rámci uvedené kampaně budou preventivní aktivity v kraji probíhat i v následujících dnech. (red)

Poslat nový komentář