Nastává Lví úplněk. Dopřejte si očistnou koupel v sněhu

Nastává Lví úplněk. Dopřejte si očistnou koupel v sněhu
Ilustrační foto pixabay.com

Únorový úplněk nastává v termínu 5. února 2023, v 19:28 hodin středoevropského času. Nazývá se také sněžný, podle bílé krajiny typické pro toto období a sněžení, které může charakterizovat většinu únorových dnů i nocí. Bývá to nejnáročnější úplněk v celém roce, pro mrazivé teploty a krátké dny, které nejsou příznivé pro psychické rozpoložení.

Úplněk nese sílu krále zvířat a dvojitou dávku energie, jednak tu měsíční, jednak energii samotného Slunce. Protože je lvu vlastní touha ovlivňovat svůj život, dává úplněk ve znamení lva šanci tuto touhu začít naplňovat, ujasnit si životní priority a vydat se za nimi s lvím odhodláním.

Pojmenování sněžný či hladový úplněk je pro ten únorový jasné. Bílý únor v přírodě není právě přívětivý, v praxi znamená hlad, ale funguje také symbolicky. Sníh je symbolem čistoty a nových začátků. Očistná funkce sněhu se dokonce dostala i do lidových zvyků, kdy se v čerstvém sněhu omývá. Za svitu úplňku se síla takového očistného rituálu ještě násobí, klidně se však do očisty můžete pustit i ve dne, otužování ostatně patří ke zvykům moderní doby. (ber)

Poslat nový komentář