NA DEN DĚTÍ DO PROSTĚJOVSKÉ PORODNICE NEPŘILETĚL ČÁP ANI VRÁNA, RADOSTNÉ PŘEKVAPENÍ VŠAK PŘINESLA NADACE AGEL

NA DEN DĚTÍ DO PROSTĚJOVSKÉ PORODNICE NEPŘILETĚL ČÁP ANI VRÁNA, RADOSTNÉ PŘEKVAPENÍ VŠAK PŘINESLA NADACE AGEL
ilustrační foto

Mezinárodní den dětí v prostějovské porodnici do statistik novorozenců nepřinesl ani jedno miminko. Překvapení, které měla NADACE AGEL připraveno pro čerstvé rodiče, jejichž ratolest přijde na svět právě na tento den, však nezůstalo bez příjemců. Deset moderních zavinovaček v celkové hodnotě převyšující 10 tisíc korun obdržely maminky aktuálně ležící se svými miminky na oddělení šestinedělí.

NADACE AGEL se dlouhodobě zaměřuje na podporu handicapovaných dětí i dospělých, podporuje rodiny, které se ocitly v těžké životní situaci i úspěšné handicapované sportovce. „Touto symbolickou podporou čerstvých rodičů v podobě zavinovaček nadace rozšířila svůj dosah do dalších oblastí, kdy může podporovat lidi v nejvíce emocionálních okamžicích jejich života. A věřím, že jsme je tímto nečekaným dárkem také mile potěšili,“ uvedla členka správní rady NADACE AGEL Veronika Dostálová.

Zavinovačky si převzaly maminky nejen v prostějovské nemocnici. NADACE AGEL nechala vyrobit celkem 70 kusů, a to rovněž pro novorozence v dalších šesti porodnicích skupiny AGEL, a to v Přerově, Šternberku, Jeseníku, Novém Jičíně, Ostravě-Vítkovicích a Valašském Meziříčí. „Pečlivě jsme vybírali typ zavinovačky, kterou nechat pro tuto příležitost ušít, a oproti klasické peřinkové verzi se zavazováním jsme zvolili modernější variantu se zipem, která je nejen velmi praktická na používání, ale především díky těsnějšímu zavinutí je příjemná pro miminko. Novorozenci v ní mají pocit bezpečí a pohodlí, jež je podobné tomu, které měli v děloze matky,“ doplnila Dostálová.

NADACE AGEL byla založena v roce 2011 v Prostějově. Nyní sídlí v Praze a pomáhá potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky. Od svého vzniku nadace podpořila více než  1870 žadatelů částkou přesahující 48,7 miliónů korun. (Zdroj Nemocnice Pv)

Poslat nový komentář