Do Mořic se sjedou veteráni i lidoví řemeslníci

V sobotu startuje Mořická veterán rallye
V sobotu startuje Mořická veterán rallye

Historické automobilové a motocyklové hvězdy se opět sjedou na Moravském setkání historických vozidel v Mořicích v sobotu 23. června. Svou desítkami let prověřenou krásu a eleganci  vystaví na odiv milovníkům veteránů a automobilismu na přehlídce před mořickým zámkem a svou kondici předvedou při spanilé jízdě napříč Němčickem.  

Stařičké tatrovky, fiatky, aerovky, čézety, jawy, manety a mnohé další tovární značky s datem výroby v minulém ukážou nejen svůj nablýskaný kabátek, ale s hřmotem vzpínajících se koní pod kapotou vyrazí na orientační jízdu.  

„Pro účastníky Moravského setkání historických vozidel jsme připravili trasu orientační jízdy okolními obcemi v celkové délce zhruba padesát kilometrů. Není to jízda na čas, účastníci však musí projet přes kontrolní stanoviště na vytipovaných místech po trase,“ vysvětlil jednatel veteran klubu Zdeněk Pittner. Na každého účastníka pak čeká v cíli pamětní diplom o absolvování Mořického poháru štěstí. 

Historii v Mořicích nepřipomenou jen staříci s naleštěnými karoseriemi, ale na hanáckém statku předvedou zručnost a um výrobci starých lidových řemesel. „Ukázky historických řemesel už tradičně spojujeme s veterány. Zabaví se tak celá rodina, muži obdivují auta, ženy zase jemné ruční a výtvarné práce,“ řekla hospodářka obce Zdeňka Loučková.       

Program začíná v sobotu 23. června v 8.00 hodin v Mořicích u zámku.

(jap)

Sobota, Červen 23, 2012 - 08:00

Poslat nový komentář