Do Skalky dnes i na jarmark hanáckých specialit

Bedihošťské zabíjačkové a uzené speciality od firmy Kouřil s.r.o. mají také cert
Bedihošťské zabíjačkové a uzené speciality od firmy Kouřil s.r.o. mají také certifikaci HANÁ regionální produkt®.

V rámci projektu Nová energie pro regionální značku a svěcení léčivých pramenů se dnes ve Skalce uskuteční Jarmark regionálních výrobců. V několika propagačních stáncích zde shlédnete přehled tradičních výrobků certifikovaných pod značkou HANÁ regionální produkt®. Jarmark se koná od 13.00 do 16.00 hodin. 

Součástí programu bude i předávání certifikátů, které získali výrobci v rámci 4. výzvy. Mezi nimi bude například firma SANAL z Plumlova se svými dvěma výrobky - smaženými bramborovými lupínkami a Plumlovským chlebem. Certifikátem HANÁ regionální produkt® se napříště budou prezentovat také jablka pěstovaná v Hospodářském družstvu Určice.  

„Zájemci si mohou projít prodejní stánky a vzít propagační materiály. Chceme tak zviditelnit místní výrobky a služby a obrátit k nim pozornost spotřebitelů,“ říká manažerka projektu Miloslava Hrušková. O značku HANÁ regionální produkt® je mezi výrobci stále větší zájem, celkem jich je již 39.  Naplňuje se tak smysl certifikace regionálních výrobků, který je ve zviditelnění tradičního regionu a v podpoře místních výrobců a jejich spolupráce. Jejich produkce pomáhá udržovat a rozvíjet neopakovatelný charakter Hané.

(red)

Sobota, Květen 19, 2012 - 13:00

Poslat nový komentář