Dnes startuje prázdninový projekt Senioři bez hranic

ilustrační foto
ilustrační foto

Senioři se mohou těšit na zážitkové aktivity, které jim připraví neziskové organizace z Olomoucka. V prázdninových měsících připravil Europe Direct společně s Olomouckou sekcí Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje projekt k Evropskému roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity SENIOŘI BEZ HRANIC.

Během července a srpna nabídne 11 neziskových organizací své aktivity seniorům zdarma. Nabídnou celkem 34 akcí, například různé výtvarné aktivity, zážitkové semináře komunikačních dovedností, netradiční pohybové aktivity - nordic walking, cvičení s moderním náčiním, ale také výuku společenského tance. Senioři si budou moci pod vedením zkušených lektorů vyzkoušet i jízdu na in-line bruslích, zúčastnit se přírodovědné a vlastivědné vycházky po Olomouci a okolí, vyzkoušet si pétanque nebo aranžování květin.

Ve středu 11. července 2012 od 10 hodin budou mít zájemci možnost ve Smetanových sadech v Olomouci u Fontány na velkém zahajovacím dnu zhlédnout ukázky nabízených aktivit, zasoutěžit si o milé ceny a odpoledne od 13 hodin si vychutnat kulturní program, například ukázky cvičení „Děvčat z Pohody“ a mladého zpěváka Jana Čechovského.

Nad akcí převzala záštitu náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje Yvona Kubjátová a náměstkyně primátora města Olomouce Eva Machová.

(red)

Poslat nový komentář