Podpory literárních talentů není nikdy dost. Napište do Kolébky

Podpory literárních talentů není nikdy dost. Napište do Kolébky
Foto culturenet.cz

Cílem literární soutěže Kolébka je napsat povídačku, která se vztahuje k Olomouckému kraji (k památce, události, krajině, osobě, legendě, či jiné zajímavosti). Nejlepší povídačka vyhraje ručně šitou pozlacenou koženou knihu. Deset nejlepších povídaček vznikne v podobě audioknihy.

Kolébka je literární soutěž, kterou pořádá Binary code s.r.o. v rámci festivalové sekce Book Blacksphere pod audiovizuálním a multimediálním festivalem Blacksphere. Literární soutěž Kolébka navazuje na edici audioknih Kolébka, které připomínají jedinečné literární počiny.

Zadání je jasné: napsat povídačku na motiv Olomouckého kraje (památka, událost, krajina, osoba, legenda, či jiná zajímavost). Vše ostatní už je pak na autorech a jejich fantazii. Přihlásit se mohou všichni bez ohledu na věk či předchozí spisovatelské zkušenosti. Cílem literární soutěže není opsat jinými slovy existující příběh.  Hledá se povídačka, která bude tak chytlavá, že se stane městskou legendou.

Povídání, pověst, povídka, pohádka, bajka, báchorka, smyšlenka, tlach, žvást, výmysl, klep – dalo by se říci i „Jedna paní povídala”. A taková povídačka se hledá – povídačka, která čtenáře rozesměje, dojme, znejistí, či vystraší, ale v každém případě jej zaujme natolik, že ji bude chtít vyprávět dál.

Hodnotí se originalita, námět, výstižnost. To vše musí autor shrnout do max. 9 000 znaků. Soutěž probíhá od 1. dubna 2022 do 10. května 2022.

Více najdete na https://openair.blacksphere.one/udalost/literarni-soutez-kolebka/. (ber)

Poslat nový komentář