Boni pueri rozezní po pěti letech prostějovské divadlo

ilustrační foto
ilustrační foto

Ve středu 4. dubna se do Prostějova vrátí po dlouhých pěti letech světově proslulý chlapecký pěvecký sbor Boni pueri.  V Městském divadle v Prostějově se v 19 hodin uskuteční Velikonoční koncert tohoto sboru, který má za sebou více než 2800 koncertů v Evropě, Americe a Asii. 

Královéhradeckému chlapeckému sboru zdejší publikum naposledy aplaudovalo v prosinci 2006 při nezapomenutelném společném koncertu s Lucií Bílou u příležitosti oslav 100. výročí Národního domu. Z Prostějova zamíří Boni pueri před Velikonocemi ještě do Stavovského divadla v Praze a po svátcích hned na turné do Litvy, Lotyšska, Estonska, Ruska a na Ukrajinu. V červenci bude sbor účinkovat na prestižní Smetanově Litomyšli, v listopadu ho čeká turné po Francii a v prosinci pak řada koncertů v Jižní Koreji. 

„Jsme velmi poctěni, že Boni pueri dokázali Prostějov opět zařadit do svého koncertního kalendáře. Jejich vystoupení se jistě zařadí k velmi silným uměleckým zážitkům,“ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Alena Spurná. Boni pueri účinkovali po boku význačných umělců (José Carreras, Bobby McFerrin), natáčí pro televizi a rozhlas a spolupracují s význačnými soubory a orchestry po celém světě. Sbor absolvuje pravidelná profesionální koncertní turné po USA, Kanadě, Japonsku Jižní Koreji, Číně, Velké Británii, Nizozemí, Dánsku, Francii, Itálii či Německu.

Boni pueri rozezní prostějovské divadlo pod vedením sbormistra Pavla Horáka, na klavír doprovází Jitka Fraňková. Vystoupení chlapeckého sboru zároveň uzavře letošní cyklus abonentních koncertů pořádaných prostějovským divadlem.    

(eze)

Středa, Duben 4, 2012 - 19:00

Poslat nový komentář