Pozvánka na nedělní koncert

Pozvánka na nedělní koncert
ilustrační foto

V neděli 1. dubna se představí na koncertním vystoupení pěvecký sbor EXAUDI. „Zpívání na Květnou neděli“ začíná v 17 hodin v modlitebně sboru Českobratrské církve evangelické v Prostějově u Kalicha. 

Smíšený pěvecký sbor EXAUDI pod vedením Olgy Čermákové připravil svůj koncert v jarním předvelikonočním duchu. Květná neděle zahajuje Svatý týden před Velikonocemi a zpěváci z EXAUDI chtějí začátek tohoto týdne zpříjemnit všem lidem příjemným hudebním zážitkem. 

Sbormistryně Olga Čermáková vede smíšený pěvecký sbor již od roku 1996 a za tu dobu se sbor prezentoval nejen na českých koncertních pódiích a při vystoupeních v chrámech, ale díky spolupráci se sborem z německého Erfurtu i na mezinárodní scéně. Sbor začínal nácvikem jednodušších písní, ale postupně se vypracovával a nyní jsou v jeho repertoáru i složitější skladby. Před prostějovským publikem vystupuje několikrát za rok. Především na jarních a adventních koncertech, při akci Noc kostelů, při Půlnoční bohoslužbě o Štědrém dnu a jednou za dva roky při velkém koncertu společně se sborem z Erfurtu. Záslužná je i charitativní činnost, kdy sbor vystupuje ve prospěch organizace nevidomých a slabozrakých SONS.    

(jap)

Neděle, Duben 1, 2012 - 17:00

Poslat nový komentář