DBA Bezpečný návrat domů stála řidiče 61 tisíc korun

DBA Bezpečný návrat domů stála řidiče 61 tisíc korun
ilustrační foto PČR

Ve dnech 29. srpna až 4. září realizovali policisté na komunikacích olomouckého kraje dopravně bezpečnostní akci s názvem „Bezpečný návrat domů“. Na Prostějovsku se do akce zapojilo celkem 98 policistů z dopravního inspektorátu i všech obvodních oddělení v rámci okresu. Při akci policisté zkontrolovali 1419 vozidel a jejich řidičů. 

"Z celkem 145 zjištěných dopravních přestupků policisté 135 vyřešili přímo na místě uložením blokových pokut ve výši 61 tisíc korun. Zbylých 10 pak postoupili k dořešení příslušnému správnímu orgánu," informoval policejní mluvčí František Kořínek. 

Nejčastějším zjištěným přestupkem bylo nedodržování stanovených rychlostních limitů, a to v 61 případech. Jedenáctkrát policisté zastavili vozidlo s nevyhovujícím technickým stavem, sedmkrát řidiči neužili bezpečnostní pásy a sedmkrát při kontrole nepředložili řidičský průkaz. Jeden z kontrolovaných řidičů řídil pod vlivem alkoholu a tři pod vlivem jiných návykových látek. Jeden z kontrolovaných řidičů byl pro podezření z trestné činnosti v celostátním pátrání. (red)

Poslat nový komentář