Čtyři řidiči měli pozitivní test. Na drogy

Čtyři řidiči měli pozitivní test. Na drogy
ilustrační foto PČR

Během pondělí a úterý odhalily policejní hlídky jednu řidičku a tři řidiče, kteří měli pozitivní orientační test na návykové látky. Prvním hříšníkem byl v pondělí dopoledne 22letý mladík z Prostějova, kterého hlídka zastavila na ulici Werichova v Prostějově. Test měl pozitivní na amfetaminy a metamfetaminy a dechová zkouška na alkohol byla negativní.

V odpoledních hodinách na ulici B. Šmerala ukončili jízdu 31leté ženy policisté z oddělení hlídkové služby. Alkohol se u ní neprokázal, ale orientační test na návykové látky byl kromě pozitivity na amfetamin a metamfetamin pozitivní i na látky obsahující THC. Stejně jako její předchůdce souhlasila s odběrem bio materiálu v nemocnici. Oba případy šetří policisté jako přestupky.

Ten samý den večer se stala dalšímu mladému muži osudná jízda po ulici Plumlovská, kde byl policisty zastaven ve vozidle VW Polo. I on měl test pozitivní na stejné návykové látky jako předchozí hříšník, ale navíc měl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel dvakrát prostějovským magistrátem a jednou olomouckým soudem, a to až do listopadu příštího roku. Po zadokumentování celé události mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a spis byl neprodleně předán k dalšímu postupu na Okresní státní zastupitelství Prostějov. S lékařskou prohlídkou nesouhlasil. Posledního nezodpovědného řidiče zastavila policejní hlídka v Kralicích na Hané včera po poledni. Po předložení dokladů, byl vyzván k dechové zkoušce teprve 18letý řidič. Přístroj mlčel a hodnota zůstala na nule. "Proveden byl i test na návykové látky, který ale vykázal pozitivní hodnoty na amfetaminy a metamfetaminy. Také on se dobrovolně podvolil lékařskému vyšetření s odběrem bio materiálu. Nyní je podezřelý z přestupku proti silničnímu zákonu," doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář