Preventivní akce Řídím, piju nealko rozdávala pito a testery

Preventivní akce Řídím, piju nealko rozdávala pito a testery
Foto PČR

Prostějovští dopravní policisté s krajským koordinátorem BESIPu a zástupcem Českého svazu pivovarů a sladoven uspořádali v poslední pracovní den před velikonočními svátky v odpoledních hodinách v centru Olšany u Prostějova tradiční akci "Řídím, piju nealko!".

Tentokrát akce proběhla v rámci dopravně bezpečnostní akce, která probíhá souběžně v celé České republice. V rámci Olomouckého kraje byly Olšany u Prostějova jediné kontrolní stanoviště policistů, kde řidiči po provedené silniční prohlídce, pokud měli vše v pořádku, od zástupce Českého svazu pivovarů a sladoven obdrželi nealkoholické pivo a jednorázový alkoholtester.

Účelem akce je tradičně pivařský národ upozornit na problematiku požívání alkoholu před jízdou a nabídnout i alternativu k "českému národnímu nápoji".

"Během akce policisté zkontrolovali několik desítek vozidel. Protože ne všichni řidiči měli vše v pořádku, museli udělit i několik pokut. Pozitivní zprávou však je, že v rámci preventivní akce nebyl zjištěn žádný řidič pod vlivem zakázaných látek," uvel policejní mluvčí František Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář