Jeden za volantem pod vlivem alkoholu, druhý pod vlivem drog

Jeden za volantem pod vlivem alkoholu, druhý pod vlivem drog
ilustrační foto PČR

V pondělí 24. dubna 2017 stál za většinou oznámeného či zjištěného vážnějšího porušení zákona na Prostějovsku alkohol. Pozadu ale nezůstaly ani drogy. 

V prvních dvou případech se jednalo o zjištění řidičů pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Krátce po šesté hodině ráno v Říční ulici v Prostějově kontrolovali policisté třiadvacetiletého řidiče osobního automobilu značky Škoda. Po negativní dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu u řidiče provedli také orientační zkoušku na přítomnost jiných návykových látek. Ta již pozitivní byla, a to na látky amphetamin/metamphetamin.

Druhým byl po poledni v Kravařově ulici v Prostějově kontrolovaný šestadvacetiletý řidič automobilu značky Peugeot. Tomu policisté provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 0,75 ‰ alkoholu v dechu. Muž přiznal vypití dvou půllitrů piva během dopoledních hodin téhož dne. Oběma uvedeným řidičům policisté na místě zadrželi řidičské průkazy a zakázali další jízdu. Nyní jsou pro své jednání podezřelí ze spáchání přestupku podle zákona o silničním provozu. To bude k dořešení oznámeno příslušnému správnímu orgán. "V případě, že se podezření prokáže, jim hrozí pokuta v rozmezí od 2 500 do 20 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od šesti měsíců do jednoho roku," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář