Policisté v těchto dnech dohlížejí na nezletilé chodce

Policisté v těchto dnech dohlížejí na nezletilé chodce
Foto PČR

V souvislosti se začátkem nového školního roku probíhá celý tento týden další kolo celorepublikové dopravně preventivní akce připravované Policejním prezidiem ČR s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Zaměřená je i tentokrát na naše nezletilé chodce.

Letos je první týden nového školního roku pro mnoho dětí mimořádný, neboť se do školních lavic vrací téměř po šestiměsíční přestávce. Mohou se proto chovat zbrkle a neukázněně, což znamená nebezpečí zejména na přechodech pro chodce nebo poblíž silnic.

Upozorňujeme i ostatní účastníky silničního provozu, zejména řidiče, aby počítali se zvýšeným pohybem dětí v ulicích a dbali zvýšené opatrnosti zejména u přechodů pro chodce a v okolí školských zařízení.

Do akce jsou zapojeny hlídky policistů na území celého Olomouckého kraje. Jednotlivá stanoviště byla záměrně vytipována především u frekventovaných přechodů pro chodce v blízkosti škol, kde lze předpokládat zvýšený provoz a pohyb školou povinných dětí. Policisté při provádění preventivní činnosti svou pozornost zaměří nejen na dodržování správných pravidel při přecházení přes pozemní komunikaci, ale také obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Na uvedených preventivních aktivitách, které potrvají až do pátku, se v Olomouckém kraji podílí denně 80 policistů služby dopravní i pořádkové policie na teritoriu územních odborů Jeseník, Olomouc, Prostějov, Přerov a Šumperk.

„Policejní hlídky, které v těchto dnech můžete potkat u přechodů pro chodce, dohlížejí zejména na nejmenší chodce. Oslovují je a zjišťují, zda vědí, jak mohou co nejbezpečněji přejít silnici. Děti od policistů dostávají drobné propagační materiály, které byly vytvořeny pro účely této preventivní akce,“ doplnila policejní mluvčí Lenka Vanková. (red)

Poslat nový komentář