Jezdíme rychle, jsme pod vlivem, bez pásů. Policisté vybrali více než 100 tisíc

Jezdíme rychle, jsme pod vlivem, bez pásů. Policisté vybrali více než 100 tisíc
ilustrační foto PČR

Minulý týden se policisté v Olomouckém kraji zaměřili opět na řidiče a jejich jízdu. Během celého týdne policejní hlídky kontrolovaly, jak se řidiči věnují řízení vozidla a dodržují pravidla silničního provozu. Během akce bylo zkontrolováno 675 vozidel a zjištěno 227 přestupků a vybráno 115.700 korun.

Opět nejvíce řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, jedná se 99 případů. U 92 bylo na pokutách uloženo celkem 61.800 korun a 7 přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu. Alkoholem se před jízdou posilnilo 5 řidičů a jeden řidič byl pod vlivem jiné návykové látky.

Se svým zdravím a životem hazardovalo 24 řidičů, kteří nebyli připoutání bezpečnostním pásem a jeden dokonce nezabezpečil ani své dítě v zádržném systému. Těmto byla uložena pokuta v celkové výši 6.200 korun.

Mezi další přestupky patřil nevyhovující technický stav, a to u 14 vozidel, 8 nebylo označeno při jízdě po dálnici dálniční známkou a 19 řidičů se nevěnovalo plně řízení, telefonovali za jízdy.

„Také jeden cyklista se dopustil přestupku, za který byl potrestán pokutou ve výši 1.000 korun. Jel po dálnici,“ dodala policejní mluvčí Marta Vlachová. (red)

Poslat nový komentář