Dva sedmdesátníci pod vlivem. Zastavila je policejní hlídka

Dva sedmdesátníci pod vlivem. Zastavila je policejní hlídka
ilustrační foto PČR

Během půl hodiny zastavila v neděli dopoledne hlídka policistů v obci Lešany dva řidiče, kteří řídili vozidla od vlivem alkoholu. 

Jako prvního zastavili 70letého šoféra ve vozidle Audi, který předložil veškeré doklady potřebné k jízdě. Součástí kontroly byla také dechová zkouška, která byla pozitivní s hodnotami 0,73 a 0,67 promile alkoholu. Podezřelý s hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření nežádal. Hlídce sdělil, že předchozího dne vypil dvě piva a tři velké panáky Myslivce. Senior na místě přišel o řidičský průkaz, který mu policisté zadrželi. V jízdě dál pokračovat nesměl. 

"O dva roky staršího řidiče vozidla VW zastavila hlídka v té samé obci o půl hodiny později. Také tento řidič předložil všechny doklady, ale stejně jako předchozímu hříšníkovi mu vyšla pozitivní zkouška na alkohol. S hodnotami 0,72 a 0,74 promile souhlasil a policistům řekl, že pil do nočních hodin a vypil jedno pivo a tři panáky slivovice. Také on přišel na místě o řidičský průkaz bez možnosti pokračovat dál v jízdě. Oba případy šetříme jako přestupek a budou postoupeny příslušnému správnímu orgánu," doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář