Při kontrolách nákladních aut se policisté zaměřili na cizince. Pomáhali jim i psi

Při kontrolách nákladních aut se policisté zaměřili na cizince. Pomáhali jim i psi
Foto PČR
Další fotky: 
Při kontrolách nákladních aut se policisté zaměřili na cizince. Pomáhali jim i psi

Ve čtvrtek 18. 2. 2021 proběhla na dálničním oddělní Kocourovec dopravní akce zaměřená mimo běžnou kontrolu i na migraci osob.

Policisté silničního dohledu a dálničního oddělení Kocourovec společně s kolegy z cizinecké policie a policisty se služebními psy se zaměřili na kontrolu vozidel nad 3,5 tuny. Do spolupráce se zapojila i hlídky Celního úřadu Olomouc.

Mobilní hlídky vytipovaná vozidla stahovaly na dvě stanoviště u dálničního oddělení. Zde proběhla kontrola dokladů řidiče, vozidla, přepravovaného nákladu a dodržování dopravních předpisů. Kolegové z cizinecké policie se zaměřili na platnost a pravost dokladů cizinců, na dodržování pobytového režimu, kontrolu vstupu a pobytu cizinců na území ČR. Při kontrolách byl použit detektor tlukotu srdce, který signalizuje v uzavřených prostorách živé osoby, popřípadě převážená zvířata.

"Během dne se do kontrol zapojilo i sedm policejních psů. Kolegové měli sebou tři psy na vyhledávání omamných a psychotropních látek, jednu specialistku na vyhledávání palných zbraní a jejich komponentů, dva specialisty na výbušniny a jednoho psa na běžnou policejní činnost, to znamená například na zadržení nebo hlídání zajištěné osoby," uvedla policejní mluvčí Marta Vlachová.

Během akce policisté zkontrolovali 34 vozidel, z toho 30 zahraničních. Vyřešili 4 přestupky, nevyhovující technický stav, telefonování za jízdy a porušení povinné doby přestávek, celkem uložili pokutu v celkové výši 2.700 korun, dále uložili 2 kauce v celkové výši 10.000,- korun. (red)

Poslat nový komentář