Ve dvou dnech překročilo rychlost přes sto řidičů. Nejrychlejší jel v obci přes 90km/h

Ve dvou dnech překročilo rychlost přes sto řidičů. Nejrychlejší jel v obci přes 90km/h
Foto PČR

V době od 28. do 29. ledna 2022 v rámci preventivního opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a ve snaze snížit počet tragických dopravních nehod proběhla speciální krajská bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu dodržování povolené rychlosti jízdy motorových vozidel v obci a mimo obec.

Téměř padesát policistů z dopravní služby zkontrolovalo přes 300 vozidel v Olomouckém kraji. Zjistili 185 dopravních přestupků, z nichž 162 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 94 000 korun. Zbývajících 23 přestupků oznámili do správního řízení. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 146 řidičů. Jedním z nich byl řidič osobního vozidla Mercedes, který v sobotu dopoledne projížděl Lipenskou ulicí v Olomouci rychlostí 94 km/h, tedy překročil nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 40 km/h. Řidiči hrozí ve správním řízení nejen pokuta od 5 000 do 10 000 korun, ale i zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku. Policisté přistihli pod vlivem alkoholu 1 řidiče a další 2 pod vlivem jiných návykových látek.

„Upozorňujeme řidiče, že v obdobných dopravně bezpečnostních akcí budeme pokračovat i v nadcházejících dnech,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář