Kontroly na honech dopadly na výbornou

Kontroly na honech dopadly na výbornou
Foto PČR
Další fotky: 
Kontroly na honech dopadly na výbornou
Kontroly na honech dopadly na výbornou

Sezóna honů na Prostějovsku je v plném proudu. S tou také již tradičně souvisí i kontrolní činnost policistů z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Také v sobotu 10. 12. 2016 se policisté vydali do okolí Prostějova se seznamem pořádaných honů. Zkontrolovali myslivce na honech v Němčicích nad Hanou a v Hrušce a Tvorovicích.

"Celkem  zkontrolovali čtyřiadvacet náhodně vybraných myslivců. U těch kontrolovali dodržování ustanovení zákona o střelných zbraních a střelivu, zejména zda nejsou účastníci honu pod vlivem alkoholických nápojů. Dalšími předměty kontroly jsou manipulace se zbraní a předepsané doklady. Letos to byla již pátá taková kontrola. Žádná pochybení, která by byla v rozporu se zákonem o zbraních, nebyla při dosavadních letošních kontrolách zjištěna," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Obdobné výsledky přinesly kontroly i v minulých letech. Když už se nějaký přestupek vyskytne, jedná se o pochybení administrativního rázu, jako jsou například zapomenuté doklady, nebo jiný průkaz zbraně. V případě zjištění závažnějších závad jsou si totiž myslivci již velice dobře vědomi postihů, které by je čekaly. "Tuto sezónu je v plánu ještě alespoň jedna kontrola," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář