Nemocnice Prostějov hlásí další čtyři případy. Personál se nakazil od lékaře

Nemocnice Prostějov hlásí další čtyři případy. Personál se nakazil od lékaře
ilustrační foto Kraj pomáhá

Na infekčním oddělení Nemocnice Prostějov byla v pondělí potvrzena nákaza u dalších čtyřech zdravotníků. Jde o personál, který přišel do kontaktu s lékařem, u něhož byl pozitivní test potvrzen o víkendu. V úterý odpoledne bylo v Prostějově hlášeno sedmnáct případů nákazy. 

Oddělení je posíleno a i nadále funguje, řekla mluvčí nemocnice Radka Miloševská. V Olomouckém kraji jde o již druhý případ potvrzené nákazy v nemocnici. Minulý víkend bylo onemocnění koronavirem potvrzeno u lékaře z urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci. Potěšující zprávou je, že nemocnice ohlásila druhého vyléčeného, který byl propuštěn z infekčního oddělení prostějovské nemocnice. "Šestašedesátiletý muž strávil v nemocnici celkem deset dní. Po celou dobu hospitalizace měl pouze lehký průběh onemocnění," potvrdila v úterý tisková mluvčí nemocnice Radka Miloševská. První vyléčeným pacientem byl japonský manažer z Olomouce, který byl zároveň prvním případem s potvrzenou nákazou Covid-19 v Olomouckém kraji. Aktuálně je v Nemocnici Prostějov hospitalizováno devět pacientů s potvrzeným onemocněním Covid-19, jejichž zdravotní stav brzké propuštění do domácí péče prozatím nedovoluje. Ve vážném stavu jsou dva muži, kteří byli v uplynulých dnech převezeni prostějovské nemocnice do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

K úternímu večeru bylo v Olomouckém kraji 124 potvrzených případů nákazou COVID-2019, v České republice zemřel v souvislosti s tímto onemocněním třetí člověk. (ber)

 

Komentáře

teď už chybí jen vyčistit od vší radnici.

Poslat nový komentář