Neměli roušky. Bude to drahé!

Neměli roušky. Bude to drahé!
ilustrační foto

Ochrana obličeje některým lidem nic neříká ani v tak těžkém období, kdy je vládou vyhlášen nouzový stav. Prostějovští strážníci v době od 20. 3. do 27. 3. zjistili osm případů porušení vládního nařízení. Jednalo se o situace, kdy lidé neměli při pobývaní mimo své bydliště, tedy na veřejném prostranství, nasazenou roušku.

U sedmi případů se jednalo o dospělé osoby a jedenkrát o sobu mladší patnácti let. Všechny zjištěné skutečnosti byly zadokumentovány a oznámeny příslušnému správnímu orgánu (Hygienická stanice). Zde za takové protiprávní jednání hrozí pokuta do výše 20 000 Kč.

"Důrazně žádáme všechny občany, aby se chovali zodpovědně vůči sobě i svému okolí a respektovali veškerá nařízení vlády a dodržovali povinnosti vyplývající z mimořádných opatření. Strážníci městské policie Prostějov se i v následujících dnech budou zaměřovat na dodržování ochranných opatření, vyplývajících z nařízení vlády – Nošení roušek, omezený pohyb osob max. po dvojicích, kontrola nákupní doby pro seniory a další. I nadále budou strážníci nepřetržitě dohlížet na odběrné místo pro pacienty s podezřením na Koronavirus. Pro tento účel byla nainstalována i kamera k monitorování prostoru," uvedla strážník Tereza Greplová.

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 19. března 2020 č. 247. Vláda zakazuje na celém území ČR s účinností od 19. 3. 2020 od 00.00 hod. všem osobám pohyb a pobyt na všech místech mimo bydliště bez ochranných prostředků dýchacích cest / nos, ústa / jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének.

Dále od 24. 3. 2020 od 00.00 hod do dne 1. 4. 2020 do 6.00 se nařizuje osobám pobývajícím na území ČR pobývat na veřejně dostupných místech nejvýše v počtu dvou osob, s výjimkou členů domácností, výkonu povolání, podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti, účasti na pohřbu a dále zachovávat při kontaktu s ostatními osobami odstup nejméně 2 metry, pokud je to možné. (red)

 

Poslat nový komentář