Dodržujte koronavirová nařízení, varuje Policie ČR

Dodržujte koronavirová nařízení, varuje Policie ČR
ilustrační foto PČR

Nezapomínejte na omezení, která platí v rámci nouzového stavu. Hrozba nákazy COVID-19 je stále živá, a proto i nadále budou policejní hlídky kontrolovat dodržování nařízení vydaná v rámci nouzového stavu. 

Jedná se hlavně o nošení roušek na obličeji, dále pobyt na veřejně dostupných místech nejvýše v počtu dvou osob, s výjimkou členů domácnosti, výkonu povolání, podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti, účasti na pohřbu, a zachovávat při kontaktu s ostatními osobami, s výjimkou členů domácnosti, odstup nejméně 2 metry.

Pokud to je možné, konzumovat potraviny včetně nápojů na veřejnosti v místě jejich prodeje pouze v nezbytně nutných případech pro potřeby nezbytného občerstvení, jedná-li se o potraviny určené k bezprostřední konzumaci, a v takovém případě se musí vzdálit za účelem jejich konzumace od prodejny, výdejového okénka alespoň 10 metrů.

"Občané, kteří mají nařízenu karanténu, musí zůstat v domácím prostředí, nevycházet a dodržovat režim, který je dán hygieniky. V případě zhoršení zdravotního stavu kontaktuje Krajskou hygienickou stanici nebo linku 1212. Za porušení karantény hrozí pokuta až 3 miliony Kč," doplnila policejní mluvčí Marta Vlachová. (red)

 

Poslat nový komentář