Fanoušci již opět mohou na fotbal. Ale s omezením

Fanoušci již opět mohou na fotbal. Ale s omezením
ilustrační foto pixabay.com

Ligová fotbalová asociace (LFA) se na tom dohodla s ministerstvem zdravotnictví, na stadion může deset procent kapacity za přísných podmínek. LFA o tom informovala na svém webu.

Od začátku listopadu minulého roku, kdy byly profesionální soutěže restartovány, měli fanoušci vstup za svou zábavou zakázaný. O měsíc později došlo alespoň k možnosti pozvat na utkání omezený počet dlouhodobých partnerů. Nyní dochází k významnému momentu a pro závěrečná kola povoluje Ministerstvo zdravotnictví na ligových stadionech účast osob do 10 % z celkové kapacity příslušných stadionů.

Do celkového počtu osob na se kromě diváků budou počítat i členové pořadatelské služby, zástupci médií a další osoby zajišťující organizaci utkání.

Každá osoba na stadionu včetně fanoušků musí po celou dobu používat respirátor nebo obdobný ochranný prostředek úst a nosu. Současně se musí prokázat negativním výsledkem PCR či antigenního testu (ne starším než 48 hodin), potvrzením o prodělaném onemocnění COVID-19 v posledních 90 dnech nebo certifikátem o dokončeném očkování. Klub musí kromě dalších povinností především zajistit rozsazení příznivců s bezpečnými rozestupy vždy ob jednu řadu tak, aby že mezi jednotlivými usazenými osobami byl rozestup minimálně jednoho sedadla. (Zdroj LFA)

Poslat nový komentář