Náš tip: Kde si na Prostějovsku dobře zaplavete?!

Náš tip: Kde si na Prostějovsku dobře zaplavete?!
Foto zelec.cz, kovalovice.cz, strazisko.cz, ber, nezamyslice.cz
Další fotky: 
Náš tip: Kde si na Prostějovsku dobře zaplavete?!
Náš tip: Kde si na Prostějovsku dobře zaplavete?!
Náš tip: Kde si na Prostějovsku dobře zaplavete?!
Náš tip: Kde si na Prostějovsku dobře zaplavete?!
Náš tip: Kde si na Prostějovsku dobře zaplavete?!

 

Mimo Plumlovské přehrady, prostějovského aqvaparku či koupaliště ve Vrahovicích nabízí region Prostějovska ještě několik míst, kde se můžete osvěžit, zaplavat si či se věnovat vodním hrátkám. PvNovinky vám dnes poradí, kam se vydat.

Koupaliště Nezamyslice

Návštěvu tohohle ráje na jihu Prostějovska si zcela jistě nenechte ujít. Jednak kvůli prostředí, které je skutečně krásné, druhak kvůli naprosto lidovému vstupnému. No a nesmíme zapomenout na další klad –blízkost vynikající restaurace, kde se kvalitně a rovněž za slušnou cenu, najíte. Otevřeno je při hezkém počasí denně od 10 do 19 hodin, dospělí zaplatí za vstup 40 korun, děti do 15 let pak 20.

Koupaliště Stražisko

Dalším koupalištěm, kam už několik let utíkají obyvatelé Prostějova, kterým „nevoní“ přelidněný aqvapark, je Stražisko. Moderní areál s velkým a malým bazénem slibuje vždy teplou vodu, kterou zde ohřívají sluneční kolektory. Jen takmimochodem, v pondělí 20. července zde bylo přes 800 lidí a voda měla krásných 24°. Koupaliště je otevřeno denně od 9 do 19 hodin, nabízí ale i noční koupání od 19.00 do 22 hodin.

Noční koupání vás přijde na 30,-Kč, dospělí zaplatí za to denní 60.-Kč, děti 20.-Kč a ty do 3 let mají vstup zdarma. I zde je k dispozici restaurace.  

Koupaliště Želeč

Občerstvení a bazén nabízí areál v Želči. Na své si zde přijdou zejména nenároční hosté, zdejší „svažovadlo“ je ve skutečnosti bývalá požární nádrž. Koupaliště Želeč má již otevřeno každý den za příznivého počasí od 11 hodin. Vstupné je také lidové, 20,- Kč pro dospělé, děti do 6ti let mají vstup zdarma. 

Přírodní koupací biotop Koválovice

Nabízí hned dvě přírodní nádrže -pro děti a dospělé, koupání je ale na vlastní nebezpečí. Zahrajete si zde beach volejbal, něco dobrého zakousnete a čekají vás zde i nápoje. Otevřeno je denně od 10 do 20 hodin. Vstupné je pro dospělé 40,-Kč, děti a studenti zaplatí 20korun a děti do 3 let mají vstup zdarma.    

Hradčany skala

K tomuhle lomu váže část redakce PvNovinek řada vzpomínek. Krásných, stejně jako je tahle nádrž, kterou dnes obhospodařují rybáři. Koupat se zde ale dá, jen si odpusťte skákání do vody ze skalnatých boků. Na dně totiž číhají staré železné konstrukce.            

Lom Želeč

Menší zatopený kamenolom mezi obcemi Drysice a Želeč je v majetku obce Drysice, ale leží jen kousek od hranice katastru Prostějovska. Vstup do lomu je volný. Vodní hladina je obklopena přibližně z jedné poloviny skalními stěnami vysokými 15 – 18 m. A je zde moc krásně.

Mimochodem, tenhle lom můžete znát třeba z filmů – natáčely se zde například pohádky Za humny je drak nebo Strašidla z vikýře. A po zdejší hladině chodila i Majka z Gurunu ze slovenského televizního seriálu pro děti Spadla z oblakov.

Tolik naše nabídka netradičních améně známých možností koupání v našem regionu. Pěkné letní dny u vody. (ber)

 

Komentáře

Kliknete-li na které foto a dáte uložit, ukáže se Vám, odkud je daná fotografie.

Ještě vědět, který obrázek je které koupání?

Aqvapark..

Poslat nový komentář