Na Prostějovsku mizí auta

Na Prostějovsku mizí auta
ilustrační foto PČR

 

V minulém týdnu došlo v Olšanech ke krádeži osobního motorového vozidla Škoda Octaviia. Majitel ji ráno na parkovišti už nenašel. Není to v posledních dnech jediný případ.

„Majitel nechal škodovku kolem jedenácté hodiny večer zaparkovanou na parkovišti u jedné z prodejen. V úterý v pět ráno už tam už nebyla,“ potvrdila informaci policejní mluvčí Irena Urbánková. Vůz si nešťastný majitel cení na 80 tisíc korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci, za který pachateli  hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Před několika dny se v Prostějově ztratil Fiat Uno. Majitelka ho rovněž ráno už před domem nenašla. „To auto nemá zrovna velkou hodnotu, přece jen má své roky, ale snažila jsem se ho udržovat a zrovna bylo po STK,“ posteskla si PvNovinkám smutná majitelka. Po vínovém autíčku se prozatím slehla zem. „Myslím, že nejspíš ho částečně rozeberou a odvezou do šrotu,“ myslí se. Jiné auto už si asi nepořídí. „Mám už skoro šedesát let, platit garáž si dovolit nemůžu a tak se raději budu obracet na příbuzné, pokud budu potřebovat,“ dodala žena. (ber)  

Poslat nový komentář