Vybílili barák, půjdou sedět

Vybílili barák, půjdou sedět
ilustrační foto internet

 

Policisté z obvodního oddělení Němčice nad Hanou objasnili případ, ke kterému došlo koncem prosince loňského roku. Tehdy neznámý pachatel odcizil z jednoho z rodinných domů v malé obci na Němčicku věci za 41 tisíc korun. Pachatele policisté dopadli.

Z objektu tehdy zmizely různé náhradní díly na traktor, starší lednice, plechový kanystr s 10 litry nafty, z přístřešku u domu pak elektrický drtič kostí, dva pluhy na hákování brambor a nepohrdl ani 50 kily železného šrotu. „Policisté zjistili, že podezřelými jsou dva muži ve věku 33 a 20 let z Prostějovska a šestadvacetiletá žena z Olomoucka. Dva z této trojice měli dům na určitou dobu pronajatý a bydleli v něm. Podezřelí se ke krádeži doznali,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že odcizené věci skončily ve sběrných surovinách. Policistům se podařilo věci za 25 tisíc korun zajistit a budou předány majiteli.

Všem podezřelým bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádež. „20letému muži a 26 leté ženě hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi, 33letému muži až tříletý pobyt za mřížemi. Za obdobnou majetkovou trestnou činnost byl totiž již v minulosti soudem odsouzen a potrestán,“ dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář