Aktualizujeme: Na nádraží byly policejní manévry

Aktualizujeme: Na nádraží byly policejní manévry
ilustrační foto archiv Pvnovinky.cz

 

Jak Pvnovinky informovaly, ve čtvrtek odpoledne měl na prostějovském hlavním nádraží romský gang okrást muže o 120 tisíc korun. Policii přivolal paradoxně jeden z těch, kdo se na krádeži podíleli. Policie nejprve událost popřela, následně připustila, že se jí zabývá.

"Přišel Dino H., že potřebuje zavolat policii. Následně mi sdělil, že jeho parťáci okradli nějakého muže o 120 tisíc korun," sdělil zdroj, který si nepřeje být jmenován. Podle jeho slov ale mladíka k povolání mužů zákona nevedl smysl pro spravedlnost. Na muže s tučnou sumou totiž parťákům dal tip. "Jenže oni ho podfoukli, dali mu jen osm stovek. Tak se naštval," dodal zdroj. Před budovou hlavního nádraží o několik minut později zasahovala policie, která oznamovatele odvezla k výslechu.

Policejní mluvčí Irena Urbánková dnes dopoledne odpověděla, že podobné informace nemá. Později ale zprávu potvrdila. "Mohu potvrdit, že jsme toto oznámení přijali, ale intenzivním prověřováním nebylo zjištěno, že by k takovému jednání došlo," dodala.

Je tedy otázkou, zda nakonec nešlo o vyřizování účtů mez samotnými aktéry. Oznamovatel měl totiž podle redakčního zdroje mužům zákona pachatele označit. Případ budeme i nadále sledovat. (ber)

Poslat nový komentář