Pachatel vloupání do domů byl obviněn!

Pachatel vloupání do domů byl obviněn!
ilustrační foto

Z celkem tří skutků vloupání do rodinných domů a jednoho skutku vloupání do bytu v bytovém domě v Prostějově obvinili prostějovští kriminalisté sedmatřicetiletého muže z Prostějova. 

"Muži, který je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou majetkovou trestnou činnost, sdělili obvinění z přečinů krádež a porušování domovní svobody. Těchto skutků se měl obviněný dopustit v období od února do května letošního roku," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Do domů měl dle kriminalistů vnikat buď za použití násilí, nebo využívat neopatrnosti jejich obyvatel a vstoupit neuzamčenými dveřmi. V bytech se zaměřoval především na šperky, ale bral i finanční hotovost a cigarety. Celková výše škody způsobené odcizením věcí přesáhla částku 42 tisíc korun. Celková škoda způsobená poškozením, byla vyčíslena na téměř devět tisíc korun. V případě prokázání viny a odsouzení obviněnému muži za přečin krádež a přečin porušování domovní svobody hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. (red)

 

Poslat nový komentář