Při nakupování přišla o peněženku

Při nakupování přišla o peněženku
ilustrační foto policie.cz

O peněženku s celým obsahem přišla včera v pozdních odpoledních hodinách v jednom z prostějovských supermarketů šestadvacetiletá žena. Tu ji zatím někdo neznámý v nestřeženém okamžiku odcizil z kabelky.

"Měla v ní nejen osobní doklady, ale také 850 korun a platební kartu. Neznámý pachatel jí způsobil škodu za téměř 1 400 korun," upřesnila policejní mluvčí Irena Urbánková. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Rady policie, jak se vyhnout okradení:
Pamatujte, že kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí, např. nákupní centra, hromadné dopravní prostředky, sportovní a kulturní akce, hrady, zámky a muzea. Často využívají nepozornosti lidí a v nestřeženém okamžiku je okradou. Peněženku uložte na dno nebo do spodní části kabelky nebo nákupní tašky. Kabelku nebo tašku přes rameno nenechávejte viset na zádech, nepokládejte je v obchodech na police a nenechávejte je v nákupním vozíku. Mějte je stále na očích. (red)

Poslat nový komentář