Okradla spolubydlícího. Pak se snažila zapírat před policisty

Okradla spolubydlícího. Pak se snažila zapírat před policisty
ilustrační foto Policie ČR

Ve středu 3. června policie přijala oznámení o odcizení finanční hotovosti z peněženky v pokoji na ubytovně v obci na Prostějovsku. 

Provedeným šetřením se policistům podařilo zjistit, že částku 6 300 korun z peněženky pětatřicetiletého muže měla odcizit sedmačtyřicetiletá žena, která společně se svým druhem s poškozeným sdílela pokoj. V rámci prověřování se podezřelá přiznala, že využila odchodu poškozeného na toaletu a z volně přístupné peněženky mu peníze odcizila.

V průběhu prověřování se měla podezřelá dostavit na výslech na místně příslušné obvodní oddělení Prostějov 2. Výslechu se však chtěla vyhnout, a proto se telefonicky vymluvila na to, že je právě na ošetření u lékaře. Policista, kterému se právě omlouvala, v telefonu zaslechl klepání na dveře a ihned poté žena hovor náhle ukončila. Bylo však již pozdě, protože na dveře klepající policisté slyšeli, že uvnitř pokoje žena telefonuje. Když se takto sama prozradila, po chvíli zjistila, že již nemá cenu se schovávat a policistům musela otevřít. Po svém přiznání k činu pak také odcizenou hotovost vrátila.

"Přesto je pro své jednání podezřelá z přečinu krádež. Za ten jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář