Poctivá práce mu nejde pod fousy. A tak se vrhl na zlodějskou dráhu

Poctivá práce mu nejde pod fousy. A tak se vrhl na zlodějskou dráhu
ilustrační foto Policie ČR

Prostějovští kriminalisté minulý týden sdělili obvinění 32letému muži, cizímu státnímu příslušníkovi, z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Tento muž, pro kterého to nebyla nová zkušenost, vnikl v polovině června do prostor fary na Filipcově náměstí v Prostějově s úmyslem něco ukrást. Jeho záměru ovšem zabránila přítomná asistentka, která ho při jeho činnosti vyrušila a zlodějíček z místa rychle utekl. Tyto okolnosti ho ovšem neodradily od toho, aby to nezkusil podruhé. V září se opět dostal na stejnou faru a chtěl se opět obohatit na úkor jiných. Ale pochodil úplně stejně, i tentokrát ho přistihla asistentka, která ho křikem zahnala na útěk, aniž by stihl něco odcizit. V srpnu se za pomocí kleští dostal do sklepní kóje na náměstí Spojenců. Majiteli v tomto případě způsobil škodu na odcizeném elektronářadí v hodnotě 7 300 Kč. Koncem stejného měsíce úřadoval tentokrát v Olomouci na ulici Štursova na střední odborné škole. Bez větších problémů se dostal do volně přístupného objektu a nepozorovaně vstoupil do kanceláře, kde vzal ve stole klíč od trezoru, kterým si ho otevřel a vzal z něho hotovost několik desítek tisíc korun, platební kartu, mobilní telefon a další zde odložené věci. Škoda, kterou škole napáchal, byla předběžně vyčíslena na necelých 53 000 Kč.

„Recidivistovi, který byl již v minulosti odsouzen pro obdobnou trestnou činnost prostějovským soudem, a dokonce si nějakou dobu pobyl ve výkonu trestu odnětí svobody, hrozí dle trestního zákoníku až tříletý trest odnětí svobody," doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář