Žena chtěla ukončit život, strážník ji zachránil

Žena chtěla ukončit život, strážník ji zachránil
ilustrační foto

K celé události došlo v pátek po sedmnácté hodině, kdy na linku 156 přišla informace o tom, že starší žena chce ukončit svůj život skokem z okna polikliniky nové nemocnice. Na místo vyrazila hlídka a díky její rychlosti a bleskové orientaci v budově, ženu zachránila.

Ze záchranných složek byla na místě hlídka strážníků jako první. Oznámení městské policii přišlo od zaměstnankyně nemocnice.

„Volala nám, že žena stojí v okně polikliniky na ulici Mathonova. Do uvedené lokality jsme ihned vyslali hlídku,“ popsala mluvčí strážníků Jana Adámková. Strážníci při příjezdu již z dálky prý viděli starší ženu oblečenou celou v bílém, stojící na parapetu okna ve třetím patře budovy. Vedle ní viděli hlavu ženy, která se s ní snažila komunikovat a skok jí rozmluvit. Strážníci museli rychle jednat.

„Jeden zůstal venku pro možnost vyjednávání a druhý z dvojice běžel po schodech do třetího patra. Z osobní znalosti jako dárce krve věděl přesně, kde se žena nachází. Z poza rohu zhodnotil možnosti jak ženu stáhnout z okna zpět do místnosti. Křídlo okna, kde stála, je děleno v jeho polovině. Strážníkovi bylo jasné, pokud se mu povede ji pevně uchopit a přitáhnout k uzavřené horní polovině okna, tak jí znemožní seskok. Žena stála na parapetu a ničeho se nedržela. V momentě kdy odvrátila hlavu, strážník přiběhl a chytil ji za pravou paži, přitáhl na okno a pomalu sesouval po rámu, až se mu ji podařilo dostat dovnitř čekárny,“ vykreslila postup zachránce Adámková. Sedmdesátiletá zachráněná byla ve značném stresu, plakala, nemohla se udržet na nohou. Následně byla přemístěna do příjmové ambulance, kde si ji už převzal lékař.

„Po provedených opatřeních strážníky městské police se na místo dostavila jednotka HZS, ZZS i hlídka Policie ČR, které byl případ předán k šetření,“ uzavřela Adámková. (red)

Ilustrační foto: archiv

 

Poslat nový komentář