Stromům zřejmě škodí jediný pachatel!

Stromům zřejmě škodí jediný pachatel!
ilustrační foto MP

Jak PvNovinky informovaly, v Prostějově řádí vandal, který ničí vysazené stromy. Do dnešního dne jich je víc než sto. Podle magistrátu jde zřejmě o jediného člověka.

"Ve většině případů jde o stromy ve stáří 10 - 15 let, které mají hrubým způsobem poškozenou kůru. Tam je naděje, že se díky včasnému ošetření uzdraví. Jde ale i o několik mladších stromů, které bylo nutné odstranit, jako mladou lípu u sokolovny. Ta měla ulomenou korunu," popsala náměstkyně primátora Ivana Hemerková.
Podle jejích slov vandal řádí napříč katastrem města, jeho oběti se nacházejí ve Svatoplukově ulici, stejně jako na sídlišti Hloučela. Že jde o jediného člověka, si je náměstkyně jistá. "Znaky poškození jsou totožné. Původně jsem myslela, že stromy poškodil mačetou, dnes už víme, že je to něco jiného. Kvůli vyšetřování to ale zveřejňovat nebudeme," vysvětlila Hemerková. Na odhalení pachatele intenzivně pracuje zejména Městská policie. "Učinili jsme řadu opatření a věříme, že vandala dopadneme," dodala náměstkyně. Způsobenou škodu zatím nejde vyčíslit, až na jaře se totiž pozná, zda se poškozené stromy podařilo zachránit.
Podobné vandalství magistrát řešil před několika lety, kdy bylo v katastru Cavala v lesoparku Hloučela jednorázově poničeno 45 stromů. (ber)

Komentáře

Kus debila toto, bych mu nohu uřezal.

Poslat nový komentář