Opilec ležel u silnice. Skončil na záchytce

Opilec ležel u silnice. Skončil na záchytce
Ilustrační foto ber

V úterý 23. února 2016 obdrželi policisté oznámení, že u silnice mezi obcí Raková u Konice a Bohuslavice leží muž, který nemůže stát na nohou. Vyslaná hlídka na místě oznámení potvrdila a zjistila, že se jedná o dvaašedesátiletého muže z Konicka. Skončil na záchytce, čeká jej ale i další trest.

Policisté u muže provedenou dechovou zkouškou zjistili hodnotu 1,81 ‰ alkoholu v dechu. "Sněžilo a teplota vzduchu se pohybovala kolem 0 °C. Policisté vyhodnotili situaci tak, že muž svým jednáním bezprostředně ohrožuje svůj život. Proto využili svého zákonného oprávnění a muže zajistili. Následně byl muž k vystřízlivění umístěn do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci," popsal událost policejní mluvčí František Kořínek.

Muž je tím, že svým jednáním mohl budit veřejné pohoršení, podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku. "Tím, že ležel na kraji komunikace, je dále podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář