Opilci v ulicích. Žena měla v dechu čtyři promile

Opilci v ulicích. Žena měla v dechu čtyři promile
ilustrační foto MP

V průběhu 6. srpna vyjížděli prostějovští strážníci k opilcům hned dvakrát. Tím prvním byla žena, povalující se na hlavním vlakovém nádraží, druhým muž, který si ustlal v trávě před domem.  

Na nádraží se jednalo o ženu, která svým chováním vzbuzovala veřejné pohoršení. „Cestující, kteří čekali na vlak, byli nechtěně svědky, jak silná opilost u ženy vyvolala její znečištění, znečištění lavičky i nástupiště a nakonec ji alkoholové opojení unavilo natolik, že ulehla a do příjezdu strážníků nebyla schopna chůze. Hlídka u ní naměřila dechovou zkouškou čtyři promile,“ uvedla strážník Jana Adámková s tím, že tato hranice může ohrozit člověka na životě. Přivolaný lékař rozhodl o jejím převozu do nemocnice, nikoli na záchytnou stanici. Po vystřízlivění ji čeká řízení u správního orgánu pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku, a to vzbuzování veřejného pohoršení, znečištění veřejně prospěšného zařízení a přestupku dle zákona na Ochranu zdraví před škodlivými účinky návykových látek - vstupem na místa, kde je to osobám pod vlivem alkoholu zakázáno.

Další opilec čekal na hlídku ve večerních hodinách. Pozornost na sebe upoutal ustláním si v trávě na Olomoucké ulici přímo před domem. „V tomto případě se strážníkům muže podařilo probrat natolik, že byl schopen samostatné chůze, tudíž převoz na záchytnou stanici do Olomouce nebyl zapotřebí,“ dodala Adámková. (red)

Poslat nový komentář