Opilec napadal rodinu. Policisté ho vykázali

Opilec napadal rodinu. Policisté ho vykázali
ilustrační foto PČR

Včera v době od 9 do 13 hodin mělo v rodinném domě v obci na Prostějovsku docházet k verbálním útokům ze strany jednašedesátiletého muže. Přivolaní policisté na místě zjistili, že muž měl svým příbuzným vulgárně nadávat a vyhrožovat zabitím a zapálením domu. Na mol opilý násilník byl policisty vykázán, skončil ale na záchytce.

„Provedenou dechovou zkouškou  policisté u muže změřili hodnotu 2,36 ‰. Protože jednání muže naplňovalo znaky domácího násilí, využili policisté svého zákonného oprávnění a muže z domu na dobu deset dní vykázali,“ popsal začátek incidentu policejní mluvčí František Kořínek.

Krátce po dvaadvacáté hodině se muž k domu vrátil a opět vulgárně napadal a vyhrožoval svým příbuzným. Přivolaní policisté u muže provedli dechovou zkoušku, při které změřili hodnotu 2,91 ‰ alkoholu v dechu. „Protože muž neustával v agresívních výpadech směrem ke svým příbuzným, rozhodli policisté o jeho umístění v protialkoholní záchytné stanici v Olomouci k vystřízlivění,“ dodal mluvčí. Případy porušení podmínek vykázání a verbální útoky proti poškozeným jsou policisty řešeny samostatně. (red)

 

Poslat nový komentář